Najväčšiu omeletu na Slovensku urobili v Topoľčanoch

Obyvatelia Topoľčian si opäť vytvorili miesto v histórii, pripravujúc najväčšiu omeletu na Slovensku. Na tento nevídaný počin využili 1380 vajíčok, čo predstavuje zvýšenie doterajšieho rekordu o 358 kusov, ktorý držali Žilinčania.

Táto zázračná omeleta bola pripravovaná v rámci hodových slávností, ktoré sa konali minulý víkend v Topoľčanoch. Okrem bohatého sprievodného programu mali návštevníci možnosť ochutnať Stôl štedrého Žochára, pričom vyvrcholením bolo práve prekonanie netradičného rekordu.

Podľa správy samosprávy trvalo samotné rozbíjanie vajíčok 19 minút, miešanie na ohni 31 minút a pod pokrievkou ďalších desať minút. Voľbou vajec z voľného výbehu navyše podporili lokálnych farmárov.

Výsledkom tohto kulinárskeho úspechu je nielen nový rekord, ale aj Certifikát o slovenskom rekorde, ktorým sa mesto môže opäť hrdiť.

Zdroj foto: https://www.facebook.com/topolcanyoficialne

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks jsou otevřené.