Veľké pátranie enviropolície v okrese Topoľčany

Enviropolícia aktuálne vyradila do aktívneho pátrania neznámeho páchateľa, ktorý sa dopustil nezákonnej činnosti zakopávania odpadu na území obce Lužany v okrese Topoľčany.

Polícia verejnosti oznámila cez sociálnu sieť, že v časovom rozpätí od rokov 2019 do 2022 bol na pozemku poľnohospodárskeho družstva neoprávnene uskladnený odpad v objeme minimálne 800 kubických metrov. Neznámy páchateľ ho umiestnil do desiatich jam, ktoré predtým slúžili na zachytávanie močoviny zo stáda hovädzieho dobytka.

„Pri kontrole ďalších lokalít a pozemkov enviropolicajti odhalili, že páchateľ v rozpore so zákonom o odpadoch umiestnil odpad na mieste, ktoré nie je na to určené. Ide predovšetkým o kombináciu stavebného a komunálneho odpadu. Náklady na odvoz tohto odpadu sú predbežne vyčíslené na viac ako 26 000 eur,“ informovala polícia.

Vyšetrovateľ enviropolície odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality NCODK Prezídia Policajného zboru už zahájil trestné stíhanie v súvislosti s touto vecou.

Zdroj foto: Foto: Facebook – Polícia Slovenskej republiky

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks jsou otevřené.