VEĽKÉ HODNOTENIE NEMOCNÍC ZA ROK 2023 – TOPOĽČANY sa umiestnili v TOP 5 v rámci Slovenska

Každoročné odborné porovnanie nemocníc inštitúciou INEKO prinieslo výsledky podrobného hodnotenia. INEKO rozdeľuje nemocnice do dvoch skupín, pričom 1. skupinou sú VEĽKÉ / KONCOVÉ NEMOCNICE a 2. skupinou sú MALÉ AŽ STREDNE VEĽKÉ NEMOCNICE

AKO SKONČILI NEMOCNICE?

V skupine VEĽKÝCH NEMOCNÍC NAJLEPŠIE DOPADLI

1. Ústredná vojenská nemocnica SNP, Ružomberok

2. Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta, Banská Bystrica

3. Univerzitná nemocnica Martin

Fakultná nemocnica Nitra v tejto skupine skončila až na 9. mieste z 11. hodnotených.

V skupine MALÉ AŽ STREDNE VEĽKÉ NEMOCNICE:

1. Nemocnica AGEL Košice-Šaca

2. Ľubovnianska nemocnica, Stará Ľubovňa

3. Nemocnica Poprad

4. Nemocnica Topoľčany

5. Nemocnica A. Wintera, Piešťany

V tejto skupine hodnotil inštitút až 33. nemocníc. Najlepšie v NR kraji skončila Nemocnica Topoľčany (v rámci SR – 4. miesto), ktorá tak dosiahla za tento rok najlepšie umiestnenie v histórii hodnotení inštitútu. Druhou v rámci kraja dopadla Nemocnica AGEL Levice (v rámci SR – 12. miesto). Treťou v rámci kraja skončila Nemocnica AGEL Komárno, ktorá sa v rámci SR prepadla z 5. miesta na 13. miesto.

HODNOTENIE NEMOCNÍC V OKOLÍ

Nemocnica Partizánske skončila z 33. hodnotených nemocníc na 27. mieste. Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach na 23. mieste v rámci Slovenska.

Na popredných priečkach sa umiestňuje Nemocnica A. Wintera, Piešťany, ktorá hneď po Topoľčanoch skončila na 5. mieste v rámci SR.

NEHODNOTENÉ NEMOCNICE

Nemocnica AGEL Bánovce nad Bebravou, Nemocnica AGEL Handlová, Nemocnica AGEL Zlaté Moravce neboli v rebríčku hodnotené, keďže sa jedná o nemocničné zariadenia, ktoré neposkytujú ústavnú zdravotnú starostlivosť v dostatočne širokom spektre odborností, alebo majú v niektorých sledovaných ukazovateľoch príliš malé vzorky. To, že nie sú hodnotené, nevypovedá o ich kvalite.

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks jsou otevřené.