Nitrianska Blatnica získa názvy ulíc, obyvateľov čaká výmena dokladov

Obyvatelia Nitrianskej Blatnice dostanú jedinečnú príležitosť podieľať sa na pomenovaní ulíc vo svojej obci. Samospráva nedávno spustila projekt s názvom „Pomenuj si svoju ulicu,“ v rámci ktorého môžu občania prispieť svojimi návrhmi na názvy. Táto iniciatíva reaguje na potrebu zlepšiť orientáciu v obci, čo ocenia nielen miestni obyvatelia, ale aj záchranné zložky, ktoré často riešia problémy s lokalizáciou pri mimoriadnych situáciách.

Obec už má niektoré ulice tradične ľudovo pomenované, no teraz ich čaká oficiálne schválenie. Návrhy na nové názvy ulíc môžu občania predkladať do 31. októbra 2024. Konečný výber názvov vykoná špeciálne zriadená komisia, ktorá posúdi vhodnosť návrhov. Požaduje sa, aby názvy boli spisovné, ľahko vysloviteľné a spoločensky opodstatnené. Neprípustné sú príliš dlhé, neslušné či duplicitné názvy.

Zavedenie nových názvov ulíc bude mať vplyv aj na adresy trvalých pobytov. Občania budú musieť po zmene požiadať o nové občianske preukazy. Výmena preukazu bude bezplatná, ak si oň zažiadajú do 30 dní po obdržaní potvrdenia od obce. Okrem toho bude potrebné nahlásiť novú adresu aj v zdravotnej a sociálnej poisťovni, v bankách a u podnikateľov v príslušných registroch.

Zmena u dodávateľov energií a ďalších služieb však nie je povinná, keďže súpisné čísla zostávajú nezmenené.

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks jsou otevřené.