Prašice smútia za Ľubomírom Paulovičom, na pohreb chystajú autobus

Obec Prašice zasiahla smutná správa o úmrtí herca a bývalého starostu Ľubomíra Pauloviča, ktorý zomrel pred pár dňami. Paulovič, známy z filmov ako Vynes na horu svoj hrob, Pomocník, Noční jazdci či Pásla kone na betóne, patril medzi významné osobnosti slovenského filmu a divadla. Za svoju kariéru účinkoval v približne 50 filmoch a viac než 150 televíznych inscenáciách, čím si získal srdcia širokého publika.

Paulovič pôsobil aj v divadlách, kde stvárnil desiatky postáv. Na doskách Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave, Divadla Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) vo Zvolene či Divadla SNP v Martine zanechal výraznú stopu.

SND sa s ním rozlúčilo slovami: „Spomínať budeme na nášho kolegu Ľuba Pauloviča ako na búrliváka, romantika so širokým úsmevom a dušou plnou priazne. Česť jeho pamiatke!“

Paulovič pochádzal z Prašíc, kde v rokoch 2006 až 2010 pôsobil ako starosta. Obyvatelia obce sa lúčia so svojím rodákom v kondolenčnej knihe, ktorá je sprístupnená v obecnej knižnici až do 21. augusta.

Pohreb sa uskutoční 22. augusta v Krematóriu v Bratislave. Obec oznámila, že v prípade záujmu zabezpečí autobusovú dopravu pre obyvateľov, ktorí sa chcú zúčastniť poslednej rozlúčky s hercom.

Komentáře jsou uzavřeny, ale trackbacks a pingbacks jsou otevřené.