ATAKY NA VEDENIE MESTA a VYJADRENIE PRIMÁTORKY

0

V posledných dňoch sa na verejnosti a predovšetkým na sociálnych sieťach rozpútala kampaň proti vedeniu mesta Topoľčany, ohľadom navýšenia platu primátorky mestským zastupiteľstvom.

Po početných atakoch sa k daným zverejneným informáciám rozhodla na svojej FB stránke vyjadriť aj primátorka mesta a uviesť veci na správnu mieru.

VYJADRENIE PRIMÁTORKY:

„Milí priatelia, i tí ostatní.

Dlho som si myslela, že nebudem reagovať na nepravdivú informáciu o zvýšení môjho platu v roku 2021. Kedže však pozorujem, že mnohé falošné profily vznikli práve na tento účel, tak som sa rozhodla napísať aj ja. Ako to naozaj je.

Plat primátora určuje zákon 253/1994 Z.z. a odvíja sa od počtu obyvateľov. Je súčinom koeficientu a priemernej mesačnej mzdy v národnom hospodárstve. Tá sa upravuje každý rok. Zákon hovorí aj o tom, že základný plat môže zvýšiť mestské zastupiteľstvo až o 60%.

Do 30.6.2019 som mala plat základný ( na úrovni starostov obcí). Rozhodnutim MsZ mi bol plat zvýšený od 1.7.2019 o 50%. Od 1.4.2021 som požiadala o zníženie z 50 na 45%.

Plat primátorov je na úrovni manažérov podnikov.

V roku 2020 mi plat znížený nebol, preto som sa rozhodla prispievať na podporu Nadácie mesta Topoľčany, čo sa dá overiť na transparentnom účte nadácie. Z nej pomáhame Topoľčancom v núdzi.

Môj plat bol vždy zverejnený, dostupný, neurčila som si ho sama, ani mi ho neschválil viceprimátor. Elektronickým verejným obstarávaním sa nám podarilo za dva roky ušetriť financie v rozpočte vo výške viac ako 800 tis. Eur. Aj vďaka tomu je opravených viac ciest ako kedykoľvek predtým.

Vždy som si myslela, že človek sa hodnotí na základe práce a dosiahnutých výsledkov. Žiaľ, na Slovensku to tak nefunguje.

Môj plat počas pandémie zvýšený nebol. Ale viem, že je to dobrý ťah na podlomenie dôvery. Som ochotná prijímať kritiku. Tú naozaj oprávnenú.“

Zdroj: www.topolcany.sk , Alexandra Gieciová

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.